Busreis Thuin

  • Type: Dagtrip
  • Datum: 09-06-2018
  • Plaatsen: 54

Marche de la Thudinie - Thuin


4 - 6 - 12 - 20 - 30km

De historische vestingstad Thuin ligt in de provincie Henegouwen ten zuidoosten van Charleroi  en werd gebouwd op een heuvel die de rivieren Samber en Biesmelle scheidt. Tevens is het de hoofdstad van de prachtige heuvelachtige en historische streek Thudinië.

Thuin dateert uit de tijd van de Romeinen en  is verdeeld  in een beneden-stad en een boven-stad. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de stadswallen, het mooie belfort dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en natuurlijk de gekende hangende tuinen die gebouwd werden op de zuidhelling van de Biesmelle. De steegjes rond de hangende tuinen zijn erkend als bijzonder erfgoed van Wallonië. De oude bovenstad straalt nog een Middeleeuwse sfeer uit met z’n smalle steegjes en gezellige pleintjes.

De plaatselijke wandelclub "Les roteus Waibiens" organiseert reeds voor de 35ste keer zijn schitterende wandeltocht "De omloop van Thudinië". Zonder twijfel is deze ontdekkingstocht een must voor alle wandelaars want de omgeving is er zeer mooi. 

Beschikbare plaatsen: 54

Vertrek: om 7u op parking Packo langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. Hier kan iedereen zijn wagen  op de privé-parking van de firma Packo veilig achterlaten.

Prijs:  17Euro per persoon

Inschrijven: bij Wim Verhelst via mail : info@4op1rij.be. Opgelet! Na reservatie moet je steeds een bevestigingsmail terugkrijgen. Bij inschrijving graag onmiddellijke storting van het verschuldigde bedrag  op rekening BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 Zedelgem.

Online reservervatie