Parel van de Jekervallei - Kanne-Riemst

  • Type: Dagtrip
  • Datum: 31-03-2019
  • Plaatsen: 52

Zondag 31 maart 2019

Busreis: Parel van de Jekervallei – Kanne-RiemstDe Jekervallei is een waardevol stukje natuur in volle ontwikkeling. Open akkerlanden omringen de vallei, die vooral bestaat uit oude hooilanden. Het Jekerdal ligt voor een groot gedeelte in Belgisch Haspengouw en wordt gescheiden van het Maasdal door het Plateau van Caestert. Langs de Jeker liggen diverse monumentale kastelen en watermolens, alsmede de historische steden Tongeren en Maastricht.  Deze prachtige regio grenst aan het Nederlandse Mergelland en is een waar paradijs voor de wandelaars want net over de grens vormt de rivier een prachtig natuurpark. We ontdekken er mergelgrotten uitgesleten door het wassende water van de Jeker en we wandelen door een machtig heuvelachtig landschap.In deze droomregio nemen wij deel aan de Parel van de Jekervallei, een wandeltocht georganiseerd door de Tongerse wandelvrienden.


Het parcours is nog niet gekend maar de voorbije jaren trok men eerst noordwaarts Nederland binnen. De route liep langs het prachtige Chateau Neercanne en langs het wijndomein de Apostelhoeve. Tevens verkende men een stukje van de gekende Pietersberg. Voor het tweede deel stuurde men de wandelaars zuidelijk langs het fort van Eben-Emael en recht Wallonie binnen voor enkele stroken wilde natuur.
Kortom: dit is een wandeltocht die je echt niet mag missen!!!


Mogelijke wandelafstanden: 4 - 8 - 12 - 16 en 22km

Vertrek: Om 6u30 aan parking Packo langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. Iedereen kan hier veilig zijn auto achterlaten op de privé-parking.
Onderweg is 1 stop voorzien.

Thuiskomst: deze is voorzien tussen 19u en 19u30.

Prijs: 19Euro per persoon
Inbegrepen: vervoer per luxe-bus, inschrijvingsgeld wandeltocht en drinkgeld chauffeur

Inschrijven: Inschrijven kan bij Wim Verhelst via mail info@4op1rij.be of telefonisch 0475/326446.
Bij inschrijving graag onmiddellijke storting van het verschuldigde bedrag  op rekening BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 ZedelgemOnline reservervatie