Clubdag

  • Type: Dagtrip
  • Datum: 14-09-2019
  • Plaatsen: 44Zaterdag 14 september 2019

CLUBDAG in NOORD-FRANKRIJK

Een toertje rond Lens

Voor deze clubdag heeft Lieven gekozen voor een wandeling rond de Noord-Franse stad Lens; gekend voor zijn mijnverleden en het Louvre. Deze dag heeft voor iedereen iets te bieden, wandelaar of niet-wandelaar. Natuurlijk sluiten we af met onze traditionele barbecue in Veldegem. Lees aandachtig het programma hieronder, zonder twijfel zit er ook voor u iets tussen.Programma

Voormiddag

We vertrekken om 7u en rijden rechtstreeks naar Avion alwaar we getrakteerd worden op een echte Franse croissant. Na deze knapperige brok bladerdeeg te hebben verorberd vertrekt iedereen door het mooie Parc de la Glissoire dat bestaat uit talrijke vijvers en een niet al te hoge terril. We doorkruisen deze groene zone en bereiken een aanpalende industriezone. 


Hier in deze oude mijnstreek bouwde men hele cite s, wijken bestaande uit arbeiderswoningen voor de mijnwerkers. We stappen even door het mijn verleden om na ongeveer 3,5km aan de Pont Cesarinne aan onze eerste afslag te komen. De mensen die willen kunnen hier het centrum van Lens binnenwandelen.
De wandelaars stappen via het pad Grand Cavalier verder naar het Louvre van Lens dat we na 4,7km bereiken, wie wil kan hier dit bekende museum bezoeken.
Verder via de Eglise Saint Theodore en een nieuw wandelpad richting Loos-en-Gohelle en verder tot de Base du 11/19, een oude steenkoolmijn (7km). Van hieruit stappen we verder naar letterlijk het hoogtepunt van deze voormiddag want we beklimmen nu een van de tweelingterrils, les terrils jumeaux, die gekend zijn als de hoogste van Europa. Na een stukje klimmen komen we op 110 meter hoogte op het plateau tussen de 2 terrils; hier kan iedereen kiezen tussen een rondwandeling op dit plateau of verder klimmen (tamelijk steil) naar de top waar we kunnen genieten van een werkelijk spectaculair uitzicht over de streek.
Na de afdaling wandelen we verder rondom de terril en bereiken na 12km brasserie Au briquet de Chavalet die speciaal voor Vier op een rij een uurtje zal opendoen. (Opgepast! Hier is alleen drank verkrijgbaar en geen etenswaren)

Namiddag


Diegenen die in de namiddag niet willen wandelen worden met de bus afgezet in de buurt van het Louvre museum, de wandelaars rijden door naar Benifontaine (een rit van 6km) dat gekend is als thuishaven van het Chi-bier.
Na een korte omzwerving in het gehucht stappen we het bosrijke moeras van Benifontaine binnen. Even later zet een veldweg ons af aan het natuurdomein Val du Flot dat we na 2,5km bereiken, we maken een mooie wandeling door dit gebied. Na 7,5km stoten we op het kanaal de la Deûle dat we een tijdje volgen om na 10km onze eindbestemming te bereiken aan de rand van Wingles alwaar we in een verrassende bestemming iets kunnen drinken.
Deze namiddagwandeling is volkomen vlak en volgt grotendeels onverharde bos- vijverrijke en goed begaanbare wandelwegen.De culturele wandelaars blijven in de namiddag in Lens, naar keuze kan men het stadscentrum bezoeken of het Louvre gaan bezichtigen. In deze culturele tempel is de permanente tentoonstelling gratis te bezoeken, hiervoor moet je zeker 2 uur uittrekken. Opgepast! Je kan dit museum niet binnen zonder een grondige controle door metaaldetectoren te ondergaan (laat dus jullie knip-en aardappelmesjes op de bus).
TIP : ieder half uur rijdt er een bus van het Louvre naar het stadscentrum.

Deze daguitstap is een leuke mix van cultuur en natuur en biedt voor iedereen de mogelijkheid om deze interessante streek te leren kennen.

Wandelmogelijkheden

Voormiddag : 3,5 - 5 of 12km
Namiddag : 10,5km

Afsluiter

We zorgen dat we om 18u30 opnieuw de bosserij bereiken in Veldegem. Hier worden we een lekkere picon aangeboden gevolgd door een heerlijke barbecue. Natuurlijk zijn alle andere drankjes aan wandelaarsprijzen.

Vertrek

We vertrekken om 7u aan de Bosserij in de Acaciastraat in Veldegem (aan het sportcomplex). Hier vindt s avonds ook de BBQ plaats.

Prijs

31Euro per persoon. Deze uitstap is alleen voor leden van Vier op een rij.

Inbegrepen

Reis met luxe-bus, croissant, gratis bezoek aan het prachtige Louvre, picon (of een andere aperitief), BBQ en fooi chauffeur.

Inschrijven

Dit kan bij Wim Verhelst via mail : info@4op1rij.be of telefonisch 0475/326446. Gelieve na inschrijving het verschuldigde bedrag onmiddellijk over te schrijven op rekeningnr. : 
BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 Zedelgem.

BBQ:

Wenst u alleen naar de BBQ te komen dan betaald u hiervoor 15Euro(picon + BBQ). Deze start om 18u30 in zaal Bosserij, Acaciastraat in Veldegem. Inschrijving hiervoor eveneens bij Wim (zie hierboven)

Online reservervatie