Hartje der Kempen, Wechelderzande

  • Type: Dagtrip
  • Datum: 18-08-2019
  • Plaatsen: 44


                                             Zondag 18 augustus 2019

                                                                     Busreis

      Hartje der Kempen-wandeling / Wechelderzande

Afstanden : 4 - 6 - 9 - 13 - 19 - 23 - 27 - 32 Km

Op zondag 18 augustus organiseren de Zandstappers vanuit hun thuisbasis, Wechelderzande, hun 26ste wandeltocht in het hartje van de Kempen waar je nog rustig kan genieten van de vele bossen, heiden en weilanden.

De start van deze tocht is zoals gewoonlijk voorzien in het Parochiecentrum De Zandfluiter te Wechelderzande. Tijdens deze tocht maken we kennis met de prachtige natuurgebieden die onze gemeente rijk is. Zoals verleden jaar beschikken we over de rustpost op de Lilse Bergen waardoor we de wandelaars nog meer kunnen laten genieten van de bossen en het aangelegde heidelandschap.

    De 4 km stappers wandelen rondom het centrum van Wechelderzande en hebben hun rustpost na 2 km in de oude jongensschool. Zij wandelen rondom de voetbalterreinen van FC De Vrede, passeren het kasteel Hof d Intere en het kasteeltje Seringenhof.
De korte afstanden 6 km en 9 km hebben hun rustpost aan de sportvelden van de Pulsebaan. Zij wandelen door de bossen en langs de vele weilanden van het gehucht Moereind.


De 9 km wandelen terug naar de aankomst via de zandwegen rondom het motorcross-terrein.
Al de andere afstanden stappen vanaf de startzaal naar de Lilse Bergen. Onderweg wandelen ze door het natuurgebied rondom de visbeek. De wandelweg loopt doorheen de vallei van de visbeek die hier een enorm waardevol en uitermate gevarieerd natuurgebied vormt. Moerasbossen, kwelrijke hooilanden, droge en natte heide, gagelstruwelen, je komt het er allemaal tegen. De visbeek met tientallen verschillende plantensoorten, is hier de levensader van de Kempense beekvallei. De plantenliefhebber komt hier zeker aan zijn trekken. Het hoeft dan ook geen betoog dat het er bruist van het leven. Even verder stapt men rondom een groot bosmeer. En alvorens de rustpost te bereiken moeten nog enkele zandduinen overwonnen worden.


Voor de 19 km en 32 km wacht hier een bosrijke lus van 5.5 km. Onderweg passeert men de Achtzaligheden boom, of wat er nog van overblijft. De boom met zijn acht vertakkingen heeft al heel wat averij opgelopen door bliksem en storm.
Na de rustpost gaat het terug richting Wechelderzande. Men maakt kennis met een prachtige nieuwe heidevlakte met enkele waterpoelen in Bersegem. De 13 km en 19 km wandelaars hebben hun kilometers afgewerkt en bereiken de aankomst.


De langere afstanden 23, 27 en 32 km hebben een volgende rustpost in de Oude Jongensschool van Wechelderzande. Vandaar wandelen ze verder tussen de eeuwenoude beuken van Blommerschot. Het wandelpad brengt ze in de Stille Kempen met zijn prachtige landduinen, afgewisseld met buntgras en rododendrons. Uiteindelijk komen ze ook uit op de rustpost aan de sportvelden op de Pulsebaan.

Wie houdt van een stevige boswandeling afgewisseld met enkele prachtige natuurgebieden, moet zeker afzakken naar Wechelderzande. Bij warm weer zorgen de bossen voor de nodige verkoeling en bij koud regenachtig weer zorgen ze voor de nodige beschutting. Wij zorgen voor de nodige rustposten midden in de natuur zodat je bij mooi weer buiten kan genieten van de gezonde Kempische boslucht bij een drankje en een hapje.

 

Vertrek : Om 7u aan parking Packo langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. Iedereen kan hier veilig zijn auto parkeren op het priv├ęterrein.

 

Thuiskomst : 18u30

 

Prijs : 18Euro per persoon

 

Inbegrepen : busreis, inschrijvingsgeld wandeltocht, fooi chauffeur

              

Inschrijven : dit kan bij Wim Verhelst via mail : info@4op1rij.be of telefonisch 0475/326446. Gelieve na inschrijving het verschuldigde bedrag onmiddellijk over te schrijven op rekeningnr. : BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 Zedelgem.

Online reservervatie