Feestelijke editie Spermalietocht

Gepost door: Rita |Vier op een rij

Feestelijke editie Spermalietocht ontvangt meer dan 1000 wandelaars.


Toen we net voor 6u30 de startlocatie openden was de voorspelde regen net oostwaarts getrokken. De grond lag nog nat en het voelde wat frisjes aan maar het zou de rest van de dag hoofdzakelijk droog blijven, ideale omstandigheden voor onze 20ste Spermalietocht. Het is inderdaad reeds 20 jaar dat we ten voordele van het Wit huis, een centrum voor volwassen slechtzienden, een wandeling organiseren door de uiterst groene omgeving van Loppem. Met de jaarlijkse opbrengst van deze tocht koopt men steeds materialen aan die de bewoners gebruiken voor hun dagdagelijks werk binnen het tehuis.

Willy had dit jaar 5 bosrijke omlopen rond Loppem en door de kasteelbossen ten zuiden van Brugge uitgestippeld. We installeerden 2 rustposten gevuld met een hoop enthousiaste medewerkers die hun beste beentje presenteerden aan de wandelaars. De eerste post met Sabine als chef equipe vonden we terug in de meisjesschool in Loppem terwijl de tweede rustlocatie werd opgebouwd in een boerderij midden in het prachtige domein van Beisbroek; hier zwaaide Johan autoritair de scepter.

Terwijl de deelnemers aan de 4 en 6km hoofdzakelijk het park van het kasteel van Loppem verkenden trok men vanaf de 12km naar Beisbroek. Onderweg werden de groene domeinen aan elkaar geregen want de onophoudelijke verkenning leidde hen onder andere via de nieuwe wandelwegen rond het Oude Magdalenagoed, de vallei van de Kerkebeek, het kasteeldomein Valkenbos, domein Tudor, domein Beisbroek, domein priorij Bethanie, Lac van Loppem en enkele andere groene zones. Niet verwonderlijk dat alle wandelaars uiterst tevreden waren met deze wandeldag.
 

Voor onze wandelvereniging was het dan ook een opsteker dat meer dan 1000 wandelaars deelnamen aan deze organisatie want alle opbrengsten gaan naar de slechtzienden in het Wit Huis. Het bestuur wenst dan ook alle aanwezige wandelaars te bedanken voor hun aanwezigheid en we hopen om iedereen terug te zien op onze Zilleghemtocht van 14 oktober.

\r\n \r\n