AMSTERDAM CITY WALK

Datum van het evenement:

15 oktober, 2022

Tijd van het evenement:

05:30

Plaats van het evenement:

Amsterdam

Zaterdag 15 oktober 2022

Busreis naar Amsterdam

  “Amsterdam City Walk”

   10-14-17-20-26-33km

Dit jaar neemt “Vier op een rij” deel aan deze unieke wandeltocht door en rond de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Bij de Amsterdam City Walk kun je kiezen uit zes routes: 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km. Er is voor ieder wat wils, iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Of je nu van cultuur houdt of van natuur, van het drukke centrum of van de groene parken, of je nu een geoefende wandelaar bent of niet, jong of oud, of je nu alleen loopt, met vrienden of met je kinderen, er is sowieso een route te vinden die bij je past!

Route 10 km

Het hart van de stad en de historische grachtengordel
De 10 km start bij het Rembrandtplein, je sluit direct aan op de 17 en 26 kilometerroute. Via het Red Light District wandel je achtereenvolgens langs de Oudezijds Achterburgwal, Nieuwmarkt, Zeedijk en Oudekerksplein. Verder door het centrum en via de Dam bereik je de grachtengordel en de Jordaan. Daarna loop je onder het Rijksmuseum door richting het Vondelpark en vervolgens finish je op het Stadionplein bij het Olympisch Stadion.

Route 14 km

Ontdek het veelzijdige Westerpark en het sfeervolle centrum
Je start jouw wandeldag bij Ven Amsterdam, vlakbij Station Sloterdijk. Vanuit hier wandel je door het veelzijdige Westerpark en onder de Haarlemmerpoort door richting de Oude Houthaven. Via het West Indisch Huis aan de Haarlemmerstraat, waar het grootste gedeelte van de door Piet Heyn buitgemaakte Zilvervloot was opgeslagen, wandel je richting de Jordaan. Vanaf hier gaat de route verder lang de Foodhallen en door de Vondelkerk. Na het groen van het Vondelpark vervolgt de route langs het Emmaplein, Valeriusplein en Olympiaplein zijn weg naar de finish op het Stadionplein bij het heroïsche Olympisch Stadion.

Route 17 km

Het gezellige centrum en de mooiste buurten
Start bij het Olympisch Stadion, dan via De Pijp en door het Sarphatipark naar de Albert Cuypstraat. Daarna wandel je langs de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. De route passeert het Rembrandtplein om zijn weg verder door het historische centrum van Amsterdam te vervolgen. Na de stempelpost bij de Beurs van Berlage vervolgt de route zich over de Dam richting de Jordaan.

Route 20 km

Door het Amsterdamse Bos en langs de Amstel de stad in
Een ideale route als je niet alleen het centrum wilt bewonderen, maar ook de rustige kant van Amsterdam wilt ontdekken. Niet de standaard highlights en trekpleisters van Amsterdam, maar juist de mooie plekjes buiten het centrum. Vanaf het Olympisch Stadion gaat deze route richting het Amsterdamse Bos, langs verschillende parken en natuurlijk langs de Amstel. De 20 km route komt door de Amstelkerk waar het kantoor van Stadsherstel Amsterdam zit. Dan trekt de route richting de grachten en bij het Museumplein sluit ze aan bij de andere routes naar de finish bij het Olympisch Stadion.

Route 26 km 

Ontmoet het bruisende centrum, de gezellige buurten en het maritiem verleden
Start bij het Olympisch Stadion, dan via de mooie volksbuurt De Pijp. Langs het water van de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. Bij de Magere Brug steek je de Amstel over richting Rembrandtplein, dan loop je over de Nieuwmarkt, achter het Scheepvaarthuis over de grachten naar de Montelbaenstoren, langs NEMO, het Scheepvaartmuseum en VOC-schip Amsterdam.

Route 33 km

Stadse drukte én de rust van al het groen in en om Amsterdam
Deze route biedt met 33 km nét even dat beetje extra voor de fanatieke wandelaars onder ons. Ook deze afstand start en finisht bij het Olympisch Stadion maar vanuit het stadion loop je eerst naar het Amsterdamse Bos en langs de Bosbaan – de internationaal bekende roeibaan in het bos. Via de Kalfjeslaan gaat de route vervolgens naar de Amstel. Over de Utrechtsebrug naar andere kant van de Amstel met prachtige vergezichten richting het Amstel Hotel.

BELANGRIJKE OPMERKINGEN

 • Op de website van de wandeltocht amsterdamcitywalk.nl kan je een plannetje terugvinden met alle in getekende wandelroutes.
 • Vanaf 17km starten de afstanden vanuit het Olympisch stadion en komen daar ook weer aan. De leden die deze afstanden zullen wandelen worden eerst afgezet door de bus.
 • Diegenen die deelnemen aan de 14km worden daarna afgelost aan station Sloterdijk
 • De 10km vertrekt vanaf het Rembrandtplein. Het is nog niet gekend als onze bus daar de wandelaars zal kunnen aflossen.
 • Lees goed de beschrijving van de routes want alleen de 20km en de 33km kiezen een zuidelijk traject en verkennen de groene zone. Zo stappen ze door het Amsterdamse bos, het Amstelpark, het Martin Luther Kingpark,……
 • Gelieve bij inschrijving graag uw wandelafstand te vermelden want jullie moeten op voorhand ingeschreven zijn.
 • De inschrijvingsprijs is 16€ per persoon; daardoor zal deze daguitstap ook wat meer kosten.
 • Er is een toffe app ontwikkeld waar je alle nodige info kan bekijken. Deze is te downloaden op de website van de organisatie.
 • Tijdens onze 4-daagse schreven al heel wat mensen in voor deze unieke busuitstap. Mogen we vragen dat ook deze leden nog melden (info@4op1rij.be ) welke afstand ze zullen wandelen in Amsterdam.
 • Iedereen kan een prachtig, speciaal ontworpen T-shirt bestellen. Deze zullen dan klaarliggen aan de start. Er is een dames en een herenmodel. De prijs is 13,50€. Wil je zo’n T-shirt, vermeld dat dan ook bij uw inschrijving en stort 13,5€ extra. Deze T-shirts kan je ook bekijken op de website amsterdamcitywalk.nl .

VERTREK

We vertrekken om 5u30 op parking Packo langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. Hier kan iedereen veilig z’n wagen parkeren.

 

PRIJS

44€ per persoon. Deze uitstap is alleen voor leden van “Vier op een rij”

 

INBEGREPEN

Reis met luxe-bus, inschrijvingsgeld wandeltocht (medaille inbegrepen)

 

INSCHRIJVEN

Inschrijving gebeurt via onze website: www.4op1rij.be/evenementen  of via een mailtje : info@4op1rij.be . Gelieve na inschrijving het verschuldigde bedrag onmiddellijk over te schrijven op rekeningnr. : BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 Zedelgem.

Evenement is afgelopen
Totaal beschikbare plaatsen: 50 (47 over)
 • Amsterdam
 • Amsterdam
 • Nederland

Evenement Details - Planning

 • 15 oktober, 2022 05:30   -   21:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JOUW KALENDER
© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress