Busreis Middelburg en Veere

Datum van het evenement:

6 mei, 2023

Tijd van het evenement:

07:00

Plaats van het evenement:

Middelburg

Een uitstap voor wandelaars en niet-wandelaars.

Voor onze eerste busreis van 2023 trekken we naar Zeeuws-Vlaanderen en naar de schitterende stadjes Veere en Middelburg. We hebben een programma uitgewerkt dat uitermate geschikt is voor zowel wandelaars als leden die houden van een leuke brok cultuur.

PROGRAMMA

We vertrekken om 7u aan parking Packo langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem; hier kan iedereen veilig zijn wagen parkeren.

VOORMIDDAG

Wandelaars : Middelburg – Veere (13,52km)

We vatten de wandeling aan ter hoogte van de buitenhaven van deze prachtige stad. Algauw stappen we langs de ‘Veerse vest’ die als stadsgracht rond de Middelburgse bolwerken werd gegraven. Ter hoogte van de Koepoort steken we de vesten over en gaan op zoek naar de “Veersche watergang”.

Langs dit pittoresk waterwegje stappen we verder in de richting van Veere. Ter hoogte van een sportcomplex verlaten we de watergang en wandelen via polderwegen in de richting van het zeekanaal dat Vlissingen met het Veerse meer verbindt.

Net voor het stadscentrum vinden we onze bus terug na een gemakkelijke vlakke wandeling door de Zeeuwse polders.

 

 

 

Culturele wandelaars

Middelburg is een veelzijdige stad met een rijke geschiedenis en dat zie je nog steeds in het straatbeeld. Iedereen is deze voormiddag vrij om op zijn manier deze prachtige stad te ontdekken. In het pittoreske stadscentrum zijn er heel wat winkelstraten waar je al de grote ketens terugvindt. Je kan een stadswandeling maken waarvan je het parcours en de gpx-file op onze website kan downloaden. Tevens is er de mogelijkheid om een mooie rondvaart te maken van 45 minuten. Tijdens de tocht heeft u een schitterend uitzicht op de mooiste bezienswaardigheden van de stad. U vaart langs; de Lange Jan – het boegbeeld van Middelburg die met zijn 90.5 meter hoog boven de stad uit torent -, het VOC gebouw, de Oostkerk en de Kloveniersdoelen. Dit is een echte aanrader (8€ per persoon)

Als er interesse is voor de boottocht, meld dit dan bij inschrijving. Misschien kunnen we dan wel inschrijven per groep.

NAMIDDAG

Wandelaars (wandellus van 13,3km)

Zonder twijfel wordt dit een schitterende wandeling rond het historische Veere want naast het oude centrum spreid er zich een ruime brok natuur uit in de nabije omgeving. We stappen dwars door het dorp naar de vesten waar we de oude korenmolen “De Koe” kunnen aanschouwen. Vanaf hier krijgen we een brok natuur aangeboden om “U” tegen te zeggen. Dwars door het Veerse bos en langs de machtig mooie Veerse kreek wandelen we verder; 2x overschrijden we een mooie kreek met een vlotje.

Aan het einde van deze wandeling loopt onze route dwars door de vestingsmuur (de Stenen Beer) vooraleer we het authentieke haventje van Veere bereiken. Hier breien we met een terrasje een einde aan deze wandelnamiddag.

 

 

Culturele wandelaars : Bezoek aan Veere.

Zonder enige twijfel is Veere het mooiste dorp van Zeeland. De sfeer van toen druipt er hier nog echt van af. Jullie krijgen tijd om je onder te dompelen in de historische sfeer die er hier nog hangt. Veere is heel toeristisch en beschikt over heel wat winkeltjes en terrasjes waar het goed toeven is.

Tevens is er een mogelijkheid om een stadswandeling van 3,2km te maken (parcours en gpx-file te downloaden en af te printen op onze website).

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

We vertrekken om 7u aan parking Packo langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. Hier kan iedereen veilig z’n wagen parkeren.

PRIJS

15€ PER PERSOON (inbegrepen vervoer per luxe-bus, fooi chauffeur, documentatie voor de culturele wandelaars)

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor deze prachtige dagreis kan via mail : info@4op1rij.be . Graag meteen het verschuldigde bedrag van 15€ per persoon te betalen op rekeningnummer BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 Zedelgem

OPMERKINGEN

* De wandelaars nemen best een lunchpakket mee. ’s Middags is er iedereen 1 uurtje vrij.

* ’s Middags kan je veranderen van activiteit. Je kan vb. ’s morgens wandelen en ’s namiddags Veere bezoeken. Omgekeerd is eveneens mogelijk.

* Om 12u rijdt de bus van Middelburg naar Veere. Voor de mensen die kiezen voor een culturele dag is het best als je in Veere uw middagmaal gebruikt.


Hier vindt je een kaartje van de verschillende wandelingen: KAARTJE

Wil je liever de GPX downloaden, dan kan dit HIER.

 

 

Evenement is afgelopen

Plaats van het evenement:

Totaal beschikbare plaatsen: 0 (0 over)
  • Middelburg
  • Nederland

Evenement Details - Planning

  • 6 mei, 2023 07:00   -   22:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JOUW KALENDER
© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress