CLUBDAG

Datum van het evenement:

10 september, 2022

Tijd van het evenement:

07:00

Plaats van het evenement:

Bosserij

Vorig jaar bleven we voor onze clubdag nog binnen de landsgrenzen maar dit jaar trekken we weer naar Noord-Frankrijk. We verkennen de mooie omgeving van het historische Gravelines terwijl er voor de culturele wandelaars een uitstap voorzien is naar Duinkerke. Natuurlijk keren we ’s avonds terug naar Veldegem alwaar we genieten van een huisgemaakte picon en een lekkere barbeque.

PROGRAMMA

We vertrekken om 7u aan het sportcomplex ‘De Bosserij’ in Veldegem, na een uurtje rijden bereiken we reeds Gravelines ofwel Grevelingen. Door z’n ligging vlakbij de zee is Gravelines door de geschiedenis heen steeds het decor geweest van vijandelijke belegeringen. Ter verdediging werd er door de Franse architect Vauban een vesting gebouwd die heden ten dage nog een trekpleister is.

 

Nadat we ons croissantje hebben verorberd trekken we met z’n allen dwars door de vestingen richting de volkstuintjes. Via een groenrijk traject wandelen we tot aan het Arsenaal, een militair bouwwerk dat ook wel de citadel wordt genoemd. Hier krijgt iedereen een kwartiertje de tijd om van de prachtige beeldentuin en de mooie uitzichten te genieten. Hier hebben we 3km gewandeld. Van hieruit volgen we het chenal de l’Aa die de verbinding vormt tussen Gravelines en de zee.

 

 

 

 

 

Zo bereiken we het strand, de pier en de opvallende zwart-witte vuurtoren. Hier, na ongeveer 6km wacht de bus ons op en vertrekken de culturele wandelaars voor hun bezoek aan Duinkerke waar ze de rest van de dag kunnen vertoeven.

De wandelaars zetten op het strand hun tocht verder richting de kerncentrale van Gravelines. Na ongeveer 1km steken we de duinen over en wandelen via de “mare pédagogique” het polderpark in; een prachtig domein met veel vijvers en groen. Ter hoogte van een oude molen verlaten we deze natuurlijke zone om via een stukje van de oude omwalling de markt van Grevelingen te bereiken. In de volkscafé ‘Le central’  kunnen we onze boterhammen doorspoelen met het obligate streekbiertje.

Na ons middagmaal maken we met de bus de korte verplaatsing naar Oye-Plage waar we onze namiddagwandeling van 10km zullen starten. Bijna onmiddellijk wandelen we het natuurreservaat ‘Platier d’Oye’ in dat de voorbije eeuwen gevormd werd door de zee, de wind en het zand. Via attractieve vlonderpaadjes stappen we richting het strand dat we dan ook even volgen; op onze route botsen op enkele indrukwekkende bunkers uit WOII.

 

Via een trap verlaten we het strand en komen zo in het hart van het natuurgebied; hier merken we heel wat plassen op die bevolkt zijn door een grote vogelpopulatie. We verlaten tijdelijk deze brok natuur om op zoek te gaan naar de grootste plas uit de omgeving; veldwegeltjes sturen ons nu naar het konijnenreservaat (jazeker, het bestaat echt. Er is zelfs een kijkhut).

De ‘route des Dunes’ brengt ons vervolgens naar de scheve bunker die door de Duitsers gebouwd werd in de vorm van een kerktoren.

Net bekomen van deze vreemde bunker stappen we opnieuw via vlotterpaadjes de laatste honderden meters tot aan café-restaurant labricotier. Hier kunnen we gezellig napraten over deze heerlijke wandeling.

Na één of meerdere drankjes stappen we de bus op; we pikken onze vrienden op in Duinkerke en rijden verder naar Veldegem waar we om 18u30 verwacht worden voor een overheerlijke barbeque.

 

 

 

Wandelmogelijkheden

  • 6km : ’s Morgens stap je deze afstand waarna je meegaat naar Duinkerke
  • 14km : De eerste 6km blijf je op de bus zitten. Je wandelt pas mee na de eerste stop.
  • 20km : Je wandelt de ganse dag.

 

Afsluiter

We zorgen dat we om 18u30 opnieuw de bosserij bereiken in Veldegem. Hier worden we een lekkere picon aangeboden gevolgd door een heerlijke barbecue. Natuurlijk zijn alle andere drankjes aan wandelaarsprijzen.

 

Vertrek

We vertrekken om 7u aan de Bosserij in de Acaciastraat in Veldegem (aan het sportcomplex). Hier vindt ’s avonds ook de BBQ plaats.

 

Prijs

34€ per persoon. Deze uitstap is alleen voor leden van “Vier op een rij”

 

Inbegrepen

Reis met luxe-bus, croissant, picon (of een andere aperitief), BBQ en fooi chauffeur.

 

Inschrijven

Inschrijving gebeurt via onze website, hieronder of via een mailtje : info@4op1rij.be. Gelieve na inschrijving het verschuldigde bedrag onmiddellijk over te schrijven op rekeningnr. : BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 Zedelgem.

 

BBQ:

Wenst u alleen naar de BBQ te komen dan betaald u hiervoor 17€ (picon + BBQ). Deze start om 18u30 in zaal Bosserij, Acaciastraat in Veldegem. Online inschrijving hieronder of via een mailtje naar info@4op1rij.be.

OPM.:

  • De afstanden zijn onder voorbehoud. Werken kunnen eventueel roet in het eten gooien.
  • Eventueel kan je een verrekijker meenemen. In het natuurreservaat “Platier d’Oye” kan je heel wat vogels spotten.
Evenement is afgelopen
Totaal beschikbare plaatsen: 200 (196 over)
  • Bosserij
  • Acaciastraat
  • Veldegem

Evenement Details - Planning

  • 10 september, 2022 07:00   -   23:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JOUW KALENDER
© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress