DE BRABANTSE ARDENNEN

Datum van het evenement:

25 september, 2021

Tijd van het evenement:

06:30

Plaats van het evenement:

vieusart

Een 2-daagse wandelvakantie

25 – 26 SEPTEMBER 2021

Om naar de Ardennen te gaan moet je niet altijd tot het de andere kant van België reizen. In Waals-Brabant is er gebied dat qua schoonheid duchtig kan concurreren met onze toeristische toppers. Deze toeristische regio omvat de gemeenten Waver, Louvain-la-neuve, Rixensart, Chaumont-Gistoux en Grez-Doiceau. Dit is een rustig wandelgebied met een overaanbod aan rustige wegeltjes; wij stappen 2 dagen ongeveer 25km om deze regio beter te leren kennen.

Wij logeren in het IBIS Styles hotel*** dat in de groene rand van Louvain-la-neuve is gelegen. De kamers zijn uiterst comfortabel en beschikken over WIFI, tv, eigen sanitair. Tijdens ons verblijf is er ’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds schuiven we aan voor een koud en warm buffet met begeleidende dranken inclusief (water, frisdranken, wijn, koffie). Ook ons lunchpakket voor de zondag is in deze prijs inbegrepen (baguette, appel, snack, drank)

Zaterdag 25 september (25,5 km)

Voormiddag: Vieusart – Grez-Doiceau (11,2 km)

Om 6u30 vertrekken we met onze minibusjes en bereiken na een tussenstop het piepkleine dorpje Vieusart waar we de wandeling zullen beginnen.

Van bij de eerste meters is het genieten want een mooie bosdoorsteek brengt ons naar het pittoresk gelegen dorpje Dion-le-mont. Deze streek is heuvelend wat het extra mooi maakt; holle wegen wisselen af met bospassages tot we het zusterdorp Dion-le-val in het vizier. We klimmen hierna door een mooi bos en trekken dwars door de glooiende velden totdat we in het valleitje van de ‘Train komen’. We volgen deze tot in Grez-Doiceau waar we op het marktplein onze middagpauze zullen nemen. Er staan nu 11,2km op onze wandelteller.

Namiddag: Grez-Doiceau – Vieusart (14,3 km)

Na de middagpauze zoeken we opnieuw het leuke riviertje ‘le train’ op en volgen dit valleitje totdat we richting Hèze wandelen. Op schitterende wegels doorkruisen we opeenvolgend het “Bois de Glabais” en het “Bois de l’etoile”. Zo bereiken we Bonlez en stappen we opnieuw een stukje langs de Train. Het blijft een zeer mooi en afwisselend traject dat ons opnieuw richting Vieusart brengt.

Zondag 26 september (26,4 km)

Voormiddag: Waver – Sint-Agatha-Rode (14 km)

Voor deze wandeldag gaan we van start in de hoofdstad van Waals-Brabant, nl. Waver. De inwoners worden ook wel eens maca’s genoemd; Joost mag weten waarom!? We laten de mini-busjes achter aan het voetbalstadium van RJ Waver en stappen weldra de heuvels in ten noorden van de stad. We naderen snel de taalgrens en wandelen ongeveer 2km op Vlaamse bodem; de route loopt dwars door het Rondebos om plots weer Wallonië te bereiken. We volgen nu de GR127 die Pécrot binnensluipt; dit dorpje heeft niet zoveel te bieden maar is wel gekend door de treintramp die hier enkele jaren gebeurde. Even verder maken we nog een lusje door het Grootbroek dat wordt beschouwd als het allermooiste gebeid van het Dijleland. Bij het verlaten van deze brok natuur flirten we met de taalgrens maar onze middagpauze is weldegelijk in Vlaanderen want St-Agatha Rode is een Vlaams boerendorp met een beschermd dorpsgezicht.

Namiddag: Sint-Agatha-Rode – Waver (12,4 km)

Na de middagpauze zoeken we meteen de boorden op van het pittoreske riviertje de Laan. Op smalle stapwegeltjes volgen we dit zijriviertje van de Dijle totdat we het Rodebos zien opdagen. We klimmen lichtjes de vallei uit en volgen eventjes de rand van het bos vooraleer we deze natuurzone doorkruisen.

Hierna wandelen we nog langs en door het Schaatbroekbos vooraleer we opnieuw Waals-Brabant binnenstappen. Een smalle weg door een pittoresk valleitje brengt ons naar het golfterrein rond het kasteel van Bawette. De wandelpaadjes lopen dwars door het golfterrein en brengen ons opnieuw naar Waver alwaar we deze mooie 2-daagse zullen afronden.

PRAKTISCH

We vertrekken om 6u30 op de parking Packo langs de Torhoutsesteenweg  in Zedelgem (iedereen kan hier veilig z’n auto parkeren op de privé-parking)

PRIJS:

  • In een dubbele kamer : 115€ per persoon
  • In een éénpersoonskamer : 135€ per persoon

Inbegrepen:

Vervoer per minibus, deelname in de dieselkosten, verblijf in vol pension bestaande uit ontbijtbuffet, avondmaal met koud en warm buffet (dranken inclusief, water, frisdranken, wijnen en koffie) en lunchpakket voor de zondagmiddag.

BESCHIKBARE PLAATSEN:

(dd 25 juni 2021)

27: 11 dubbele kamers + 5 één-persoonskamers

OPMERKING:

Wandelboekjes en stempelkaarten worden afgestempeld.

Evenement is afgelopen

Plaats van het evenement:

Totaal beschikbare plaatsen: 27 (24 over)
  • vieusart

Evenement Details - Planning

  • 25 september, 2021 06:30   -   26 september, 2021 20:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JOUW KALENDER
© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress