Treinstapper Adinkerke

Datum van het evenement:

4 februari, 2022

Tijd van het evenement:

08:15

Plaats van het evenement:

Station

13,8 of 25,9 km

Onze 3e treinstapper zal starten aan het station van Adinkerke-De Panne. Van hieruit maken we een prachtige wandeling door een hele resem Vlaamse en Noord-Franse natuurgebieden. Na ongeveer 14km bereiken we Bray-Dunes waar we onze middagpauze zullen houden. Wie wil kan van hieruit gratis de grensbus nemen die je na een korte rit afzet aan het station van Adinkerke.

PRAKTISCH

De wandeling vertrekt om 8u15 aan het station van Adinkerke-De Panne

  • Met de auto : het station zelf is gemakkelijk te bereiken maar hier mag je niet parkeren.

Parkeren doe je best op volgend adres :’ Ackethof’, via een wandelpad kan je naar het station.

  • Met de trein :
    • Vertrek vanuit Zedelgem : 7u07 – via overstap in Lichtervelde bereik je De Panne om 8u08
    • Vertrek vanuit Brugge : 6u59 – via overstap in Lichtervelde bereik je De Panne om 8u08.

PRIJS: voor leden van wandelclub “Vier op een rij” is deze dagtocht GRATIS.

PARKOERS:

We verlaten het stationsplein en steken algauw het kanaal Plassendale-Duinkerke over.
Even verder duiken we ons eerste natuurgebied in; de “vijvers van Markey” zijn een gezellige groene zone die in 1999 door de provincie werd aangekocht.

Hierna stappen we de Cabourduinen in die grensoverschrijdend zijn. Deze 5000 jaar oude binnenduinen zijn een heerlijke plek om te wandelen. We stappen tot aan de Franse grens door dit ongerepte stuk natuur waarna we de fossiele duinen van Ghyvelde betreden.

 

 

 

 

Dit gebied is één van de best bewaarde fossiele duingebieden van Noordwest Europa. Het heeft een grote ecologische waarde en het wordt begraasd door de Shetlandpony’s.

We bereiken Ghyvelde en belanden zo in de polders. We wandelen even op een mooi onverhard jaagpaadje langs de vaart vooraleer we “les dunes Marchand” aandoen. We volgen hier de rood-witte tekens van de GR120 en botsen wat verder op de eerste huizen van Bray-Dunes; vervolgens flaneren we enkele honderden meters over de dijk om dan spoedig na 13,8km aan te komen aan onze middagstop.

Van hieruit kan je om het uur de gratis grensbus (lijn 20) nemen die je terug afzet aan het station van Adinkerke-De Panne. (2 bussen/uur).

 

 

 

Na onze rustpauze wandelen we de “Dunes du Perroquet” in, ons volgend natuurgebied. Hier zijn heel veel bunkers te vinden die hoofdzakelijk restanten zijn van de Atlantikwall uit de 2e Wereldoorlog. Plots botsen we op een oude spoorwegbedding die ons opnieuw naar de grens voert.

 

 

 

 

Langs het grenspad arriveren we in het schitterende natuurreservaat “De Westhoek”. Via heerlijke paadjes stappen we dwars door dit gebied en komen zo in ons laatste natuurdomein van de dag :

De Calmeynbossen. Het bos is genoemd naar Maurice Calmeyn die hier begin de jaren 1900 55 hectare bos aanplantte in de duinen van De Panne. Hij wou hiermee bewijzen dat een bos wel degelijk kon gedeien zo dicht bij de zee.

Na ons rondje door dit bos volgen we een wat drukkere weg langs Plopsaland om even later opnieuw het station van De Panne te zien opduiken.

Evenement is afgelopen

Plaats van het evenement:

Totaal beschikbare plaatsen: 100 (90 over)
  • Station
  • Stationsplein 9
  • Adinkerke

Evenement Details - Planning

  • 4 februari, 2022 08:15   -   18:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JOUW KALENDER
© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress