TREINSTAPPER GONTRODE

Datum van het evenement:

16 juli, 2021

Tijd van het evenement:

08:30

Plaats van het evenement:

NMBS-Station Gontrode

VRIJDAG 16 JULI (15 of 25 km)

We zijn uitermate content dat we weer met onze activiteiten kunnen van start gaan. Voor deze eersteling kiezen voor een nieuw concept: namelijk een treinstapper. Met z’n allen samen op de bus is misschien nog net iets te vroeg, daarom onze keuze voor dit vervoermiddel.

We spreken voor deze wandeling af aan het station van Gontrode, iedereen kan kiezen als hij met de trein komt of met z’n eigen auto. Voor de 25km is dit een luswandeling, de 15km keert vanuit het station van Moortsele terug naar Gontrode of meteen huiswaarts. Op dit ogenblik kunnen er 25 wandelaars mee maar het is hoogst waarschijnlijk dat dit aantal zal verhogen.

PRAKTISCH

De wandeling vertrekt om 8u30 aan het station van Gontrode.

 • Met de auto : station Gontrode is in 40min gemakkelijk te bereiken via de E40, afrit Merelbeke
  Adres: Geraardsbergsesteenweg 202a, Gontrode (Melle)
  Coördinaten : N50° 97.969 E003 80.124
 • Met de trein : Gontrode ligt op de lijn van Gent naar Geraardsbergen
  • Vertrek vanuit Zedelgem : 6u56 – via Brugge en Gent St-Pieter bereik je om 8u19 Gontrode.
  • Vertrek vanuit Brugge : 7u31 – via Gent St-Pieter bereik je Gontrode om 8u19.

PRIJS

Voor leden van Wandelclub “Vier op een rij” is deze dagtocht gratis.

INSCHRIJVEN

Doe je hieronder via het inschrijvingsformuliertje.
Is de lijst volzet, dan schrijf je je in op de wachtlijst.

PARKOERS

Gontrode is een deelgemeente van Melle en grenst in het oosten aan het ‘Land van Rhode’, gaat men zuidelijk dan begint het landschap lichtjes te heuvelen en komen we stilletjes aan in de Zwalmstreek. Deze streek is nog zeer rijk aan veldwegels en bossen wat er voor gaat zorgen dat dit een zeer mooie wandeling zal worden. We verlaten het station en bijna onmiddellijk stappen we het Aelmoeseneiebos in dat eigendom is van de universiteit van Gent. Langs de Molenbeek die dwars door het bos loopt bereiken we de proefvelden van de Gentse unief. We stappen er dwars door en zien rechts restanten van het oude Duitse vliegveld uit WO I dat aangelegd werd voor zeppelins. Via het dorpje Lemberge wandelen we het mooie Gentbos in dat we uitgebreid zullen leren kennen.

In dit bos bevindt zich het kasteel van Bottelare dat sinds 1875 op deze prachtige locatie pronkt. Via de vele veldwegels naderen we nu snel het plattelandsdorpje Bottelare met z’n opvallende Sint-Annakerk. Hier nemen we na ongeveer 10km een rustpauze in een lokale kroeg.

Na deze pauze trekken we richting Moortsele, we stappen door een mooie brok natuur en nemen hier afscheid van diegenen die de 15km meewandelen. Van hieruit kunnen ze gemakkelijk met de trein terugkeren naar Gontrode of huiswaarts keren.

De mensen die kiezen voor de 25km trekken via een onophoudelijk lint van stapwegels langs de bunkergordel. De ene betonnen constructie volgt hier de andere op. Allen maakten deel uit van het ‘Bruggenhoofd Gent’, een verdedigingslinie die midden de jaren ’30 werd opgetrokken. Zo naderen we het kleine dorpje Gijzenzele alwaar we even halt houden in ene plaatselijk cafeetje.

In een wijde cirkel trekken we rond Gijzenzele om wat verder opnieuw in het Aelmoeseneibos te belandden. We doorkruisen deze pluk bos om weldra na 25km wandelplezier het stationnetje van Gontrode in het vizier te krijgen.

OPMERKING

Dit is een officiële tocht, dus worden de wandelboekjes en stempelbladen afgestempeld.

Evenement is afgelopen
Totaal beschikbare plaatsen: 25 (19 over)
 • NMBS-Station Gontrode
 • Geraardsbergsesteenweg 202a
 • Gontrode (Melle)

Evenement Details - Planning

 • 16 juli, 2021 08:30   -   18:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JOUW KALENDER
© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress