TREINSTAPPER MOORTSELE

Datum van het evenement:

15 oktober, 2021

Tijd van het evenement:

08:30

Plaats van het evenement:

NMBS - Station MOORTSELE

VRIJDAG 15 OKTOBER 2021 – 25,75 km

Na een zeer geslaagde 1e editie in Gontrode trekken we voor een 2e treinstapper opnieuw naar Oost-Vlaanderen. Deze keer bevinden we ons iets zuidelijker en trekken dwars door het mooie ‘Land van Rhode’ naar het Scheldeland.

PRAKTISCH

De wandeling vertrekt om 8u30 aan het station van Moortsele.

 • Met de auto : station Moortsele is in 45 min gemakkelijk te bereiken via de E40, afrit Merelbeke
  Adres: Moortselestraat 2, Moortsele
 • Met de trein : Moortsele ligt op de lijn van Gent naar Geraardsbergen
  • Vertrek vanuit Zedelgem: 6u56 – via Brugge en Gent St-Pieter bereik je om 8u25 Moortsele
  • Vertrek vanuit Brugge: 7u31 – via Gent St-Pieter bereik je Moortsele om 8u25

PRIJS

Voor leden van wandelclub “Vier op een rij” is deze dagtocht GRATIS.

PARKOERS

Bijna onmiddellijk na het vertrek stappen we het overstromingsgebied van Moortsele binnen. De uitgestrekte bufferzone van 33ha is gevormd door het beschermde valleigebied van de Molen-en Kerkebeek en is een fantastisch mooi wandelgebied. Daarna richten we onze pijlen naar het pittoreske dorpje Munte met z’n beschermd dorpsgezicht. Het eigenlijk centrumpje doen we niet aan maar net ervoor brengt de Stuivenbergwegel ons tot aan het kasteel van Munte.

Deze Middeleeuwse site is privé maar hopelijk kunnen we toch een blik opvangen van deze heerlijkheid. Een lange veldweg voert ons nu naar de “Makegemse bossen”; een bossencomplex van ongeveer 200ha dat een unieke hotspot is van biodiversiteit. Via leuke wegeltjes doorkruisen we deze pluk bos om wat verder uit te monden in Vurste, onze middagstop na 13km.

Na onze pauze wandelen we meteen het domein Borgwal in.

Onze route voert ons langs het kasteel en de gerestaureerde hoevegebouwen die tot op de dag van vandaag nog bewoond zijn. Door het bos verlaten we deze site en stappen langs talrijke veldwegels verder richting Baaigem met z’n witgekalkte Prinsenmolen.

In de velden net voorbij de molen valt het op hoeveel bunkers we hier opmerken. Deze behoorden tot het weerstandnest Muntekouter en waren zeer goed gecamoufleerd als gewone huisjes of houten stallen.

Onze route loopt rond deze velden en flirt wat met de grens van de Munte. Een overdosis aan afwisselende veldwegeltjes brengt ons nu opnieuw naar het overstromingsgebied van Moortsele. We kiezen nu een meer oostelijk traject en parallel aan de spoorweg bereiken we na exact 25,75km opnieuw het station van Moortsele.

Evenement is afgelopen

Plaats van het evenement:

Totaal beschikbare plaatsen: 100
 • NMBS - Station MOORTSELE
 • Moortselestraat 2
 • Moortsele
 • België

Evenement Details - Planning

 • 15 oktober, 2021 08:30   -   18:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JOUW KALENDER
© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress