Treinstapper Wetteren

Datum van het evenement:

22 april, 2022

Tijd van het evenement:

07:00

Plaats van het evenement:

Station Wetteren

VRIJDAG 22 APRIL 2022

13,4 – 17 of 26,3 km

Vanuit Wetteren kan je als wandelaar werkelijk alle kanten uit want de naaste omgeving van deze stad is door de aanwezigheid van heel veel trage wegen een waar wandelparadijs. Wij kiezen voor een zuidelijke traject waarbij we Serskampse bossen zullen doorkruisen. Na een dikke 13km belandden we in Impe waar we onze middagpauze nemen; van hieruit kan je in 20 minuten met de bus terug naar het Station van Wetteren.

PRAKTISCH

De wandeling vertrekt om 8u30 aan de voorkant van het station Wetteren (Stationsplein)

 • Met de auto : Via afrit Wetteren op de E40 bereik je in ongeveer 50 minuten het station van Wetteren.
  Parkeren doe je best aan de achterzijde van het station : Spoorweglaan. Je kan ook uw auto achterlaten op de betaalparking aan de voorzijde van het station maar deze is duur : 18€/dag.
 • Met de trein :
  • Vertrek vanuit Zedelgem : 7u07 – via overstappen in Lichtervelde en Gent Sint-Pieters bereik je Wetteren om 8u24 (2 overstappen)
  • Vertrek vanuit Brugge : 7u31 – via overstap in Gent St-Pieters bereik je Wetteren om 8u24. (1 overstap)

PRIJS: voor leden van wandelclub “Vier op een rij” is deze dagtocht GRATIS.

INSCHRIJVEN:  via het formuliertje hieronder of een mailtje naar info@4op1rij.be

PARKOERS:

Reeds na 700m duiken we de natuur in en stappen dwars door een tuinbouwbedrijf naar ons eerste bos van de dag : het ‘hospiesbos’. Deze boszone is gekend voor z’n prachtige bloeiende hyacinten in het voorjaar. Normaal gezien is dit de juiste periode om dit paars tapijt te aanschouwen want de hyacinten bloeien in april.

Vervolgens wacht ons het Paelepelbos dat gekend is voor z’n kamsalamanders. Ik weet niet als we deze diertjes zullen spotten maar wees maar zeker dat de prachtige wandelpaadjes ons zullen bekoren.

De driebunderwegel brengt ons dicht bij de dorpskern van Serskamp maar we draaien af om nu de Serskampse bossen binnen te wandelen. Houten vlotterpaden wisselen hier af met leuke boswegeltjes die langs de mooie houtkanten en plasjes kronkelen. Deze boszone is Europees beschermd en het is een uniek wandelgebied.

Na een fraaie bosdoorsteek voeren schitterende onverharde wegels ons door de Denderstreek naar het kleine dorpje Impe waar we na 13,4km in café “De oude mol” onze middagpauze zullen houden. Deze volkscafé bevindt zich in de schaduw van het plaatselijk Sint-Denijskerkje.

 

De wandelaars die de 13km wandelen kunnen van hieruit de bus nemen die hen terug brengt naar het station van Wetteren (20 min.)

Na een uurtje rust verlaten we Impe en wandelen bijna onmiddellijk door het natuurgebied “Geelstervallei” dat genoemd is naar een mooie gele bloeiende bloem die hier voorkomt.

We ontdekken slechts een klein stukje van dit uitgestrekte gebied want hier ligt ons keerpunt.

Een hele resem onverharde stapwegels brengen ons dwars door een schitterend gebied naar Smetlede. (Hier kan je na 17km de bus nemen naar station Wetteren).

Verborgen paadjes voeren ons nu opnieuw in de richting van de Serskampse bossen. We passeren hier het “Sparrenhof” waar we eventueel een laatste rustpauze inlassen vooraleer een volgende bosdoorsteek ons in de richting van de Molenbeek stuurt.

Deze Molenbeek is werkelijk een ongekend pareltje om langs te wandelen. Langs rijen oude knotwilgen en op nieuw aangelegde vlotterpaden wandelen we nu opnieuw naar Wetteren. We passeren de plaatselijke sportvelden om zo opnieuw naar het stationsplein te wandelen. Hier sluiten we de wandeling af die zonder twijfel iedereen zal bekoren. Deze uitstap is een must want we doorkruisen niet alleen 4 bossen maar de verborgen paadjes doorkruisen een minder bekend; maar o zo schoon wandelgebied.

Treinstapper 4-kaart

Evenement is afgelopen
Totaal beschikbare plaatsen: 100 (13 over)
 • Station Wetteren
 • Stationsplein
 • Wetteren

Evenement Details - Planning

 • 22 april, 2022 07:00   -   19:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JOUW KALENDER
© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress