WAALS-BRABANT – 2-daagse wandelvakantie

Datum van het evenement:

24 september, 2022

Tijd van het evenement:

06:30

Plaats van het evenement:

IBIS Styles Hotel

24-25 SEPTEMBER 2022

 

De voorbije jaren hebben we ondervonden dat Waals-Brabant echt een wandelparadijs is. Hier vinden we rust, prachtige stapwegeltjes en glooiende landschappen die ons de voorbije 2 jaar echt konden bekoren. Daarom kozen we een derde en laatste keer voor deze groene provincie; op zaterdag maken we een mooie lus in de omgeving van Villers-la-Ville en op zondag trekken we nog één keer naar de Brabantse Ardennen voor een afsluiter die jullie zal bijblijven.

Wij logeren in het IBIS Styles hotel*** dat in de groene rand van Louvain-la-neuve is gelegen. De kamers zijn uiterst comfortabel en beschikken over WIFI, tv, eigen sanitair. Tijdens ons verblijf is er ’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds schuiven we aan voor een koud en warm buffet met begeleidende dranken inclusief (water, frisdranken, wijn, koffie).

Ook ons lunchpakket voor de zondag is in deze prijs inbegrepen (baguette, appel, snack, drank).

 

 

 

 

Zaterdag 24 september (25km)

Voormiddag : Bousval-Tangissart (12,7km)

Om 6u30 vertrekken we met onze mini-busjes en bereiken na een tussenstop Bousval, gelegen in de vallei van de Dijle.

De omgeving van Bousval is erg heuvelend, dit zal wel de reden zijn waarom er op de zuidflank van de Dijlevallei wijnstokken worden verbouwd. “Chateau de Bousval” is één van de betere Belgische wijnhuizen waar vooral Chardonnay,  Pinot gris en Pinot noir worden geproduceerd.

We verlaten Bousval en klimmen via een wegel langs de wijngaard de vallei uit. Zo komen we op het vruchtbaar akkerland dat zich op de hoogvlakte rond het dorpje La roche bevindt. We zetten onze wandeling verder door deze prachtige regio met z’n talrijke riviertjes en valleitjes. Zo dalen we midden in het “Bois du Sartage” het mooie dalletje in van de “Sainte-Gertrude” bijna onmiddellijk gevolgd door het valleitje van de “Pirot”. Na 12,7km bereiken we Tangissart waar we in café “Les sans peur” onze middagpauze zullen nemen.

 

 

 

 

Namiddag : Tangissart-Bousval (12,3km)

Na onze pauze wandelen we door het dorp en nemen pal naast het kerkje de ‘sentier touristique’ naast een smal beekje. Even verder doorkruisen we het Bois d’Hez dat we verlaten ter hoogte van de ruïne van de abdij van Villers-la-Ville. Deze opvallend goed bewaarde cisterciënzerabdij ligt al bijna 900 jaar ingekapseld in het groen van dit mooi stukje Waals-Brabant.

 

 

 

 

 

 

De omgeving van de abdij is echt een wandeldroom, dit merken we meteen als de mooie ‘Drève des Quatre Chênes” ons opnieuw naar het hoogplateau brengt. We maken een lus langs de mooiste wegeltjes zodat we de streek optimaal in ons kunnen opnemen vooraleer we opnieuw afzakken naar Bousval.

Zondag 25 september (26,5km)

Voormiddag : Chaumont- Graven (13,1km)

Na het lekkere ontbijtbuffet rijden we naar Chaumont-Gistoux alwaar we aan het sportcomplex van start gaan voor een wandeling door de Brabantse Ardennen. We stapten hier vorig jaar al 2 lussen maar nu trekken we tijdens deze voormiddagtocht iets meer oostwaarts. Bijna meteen stappen we ons eerste natuurgebied binnen : “reserve naturelle de la Champt’aine”. Dit natuurpareltje ontstond door uitgestrekte zandafgravingen, met de jaren evolueerde dit naar een heidegebied met een rijke fauna en flora. Dit gebied is ook gekend voor zijn okerkleurig gesteente dat onder zonlicht bijzonder mooi oogt.

Na deze mooie start trekken we langs veldwegels naar het dorpje Longueville waarna we langs bossen en velden verder noordwaarts stappen. In deze regio zijn er bijzonder veel onverharde paadjes; via de gehuchten Hèze en Cocrou bereiken we de rand van Grez-Doiceau. Vorig jaar maakten we hier onze middagstop en ook deze keer kunnen we ons middagmaal verorberen in één van de twee cafeetjes.

 

 

 

 

Namiddag : Graven-Chaumont-Gistoux (13,4km)

Onze namiddagwandeling is er ook één om duimen en vingers bij af te likken. We verlaten Graven westwaarts en stappen algauw door een aantrekkelijk bos. Een lint van veldwegels brengt ons in het dorpje Doiceau, vanaf hier wordt het pas echt subliem. Een onophoudelijk opeenvolging van paadjes en holle wegen stuurt ons afwisselend door bos en door beklijvende landschappen. Hier is het echt heel mooi!

We naderen snel Chaumont-Gistoux en eindigen in schoonheid want de laatste kilometers lopen door het bos van Chaumont. Deze pluk groen paalt aan het domein waar het sportcomplex is gelegen en hier vinden we onze 3 minibusjes terug.

 

 

 

 

 

 

 


Praktische informatie

We vertrekken om 6u30 op de parking Packo langs de Torhoutsesteenweg  in Zedelgem (iedereen kan hier veilig z’n auto parkeren op de privé-parking).

Prijs

  • In een dubbele kamer : 130€ per persoon
  • In een éénpersoonskamer : 165€ per persoon

Inbegrepen

Vervoer per mini-bus, deelname in de dieselkosten, verblijf in vol pension bestaande uit ontbijtbuffet, avondmaal met koud en warm buffet (dranken inclusief, water, frisdranken, wijnen en koffie) en lunchpakket voor de zondagmiddag.

Inschrijven

Hieronder of een mailtje naar info@4op1rij.be

Beschikbare plaatsen

27 (12 dubbele kamers + 3 éénpersoonskamers)

Opmerking

Wandelboekjes + stempelkaarten worden afgestempeld.

Event Timelines

1
Evenement is afgelopen

Plaats van het evenement:

Totaal beschikbare plaatsen: 27 (18 over)
  • IBIS Styles Hotel
  • Boulevard de Lauzelle 61
  • LOUVAIN LA NEUVE

Evenement Details - Planning

  • 24 september, 2022 06:30   -   25 september, 2022 23:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JOUW KALENDER
© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress