Aardenburg – Sint-Kruis – Aardenburg (14 km)

Zeeuws-Vlaanderen

STARTLOCATIE: Kaai, Aardenburg (coördinaten: N51°57.376 E003° 44.133)

Voor deze 2e tocht vanuit het Zeeuwse Aardenburg vertrekken we weer vanaf de Kaai. We trekken door de Kaaipoort en zullen ongeveer 7km de rood-witte tekens volgen van de GR5a. Eens door de poort zien we meteen rechts de markeringen die ons naar de vestingen sturen. Hier is het prachtig wandelen. Even verder doorkruisen we een weide  die ons op de ring rond Aardenburg brengt waarna we ons door een metalen poortje wringen en opnieuw tussen de koeien gaan flaneren. In de akker vinden we de oude Biezenkreek. Vanaf dit punt volgen we enkele fantastische kilometers. Ik kan het niet echt een pad noemen maar we blijven op de grasboord ,de oude kreek volgen die even verder overgaat in de “Eekloosche watergang”.

Dit wordt ook wel eens  het mooiste paadje van Zeeland genoemd. Langs beide zijden van het waterloopje liggen smalle stroken weiland beplant met rijen populieren. Je wandelt hier volledig door de natuur. Verschillende keren moet je  de overstappen gebruiken om de prikkeldraad te passeren.


Ter hoogte van de Kerkweg verlaten we de watergang en gaan links richting St-Kruis. Even verder stappen we op een smal ,met kasseitjes geplaveid, wegje waarna we St-Kruis binnenlopen. Even snel verlaten we het dorpje met 220 inwoners en trekken opnieuw via een glinsterend  kreekrestant verder. Rond het “Groote gat”, want zo noemt deze kreek, spotten we een brede rietzoom en de restanten van de fortificaties uit de 80-jarige oorlog.

In de verte zien we weer Aardenburg opduiken. Via polderwegen naderen we dit schitterend stadje dat we via het leuke “Driebekje” nog even omcirkelen. We verkennen nog een stukje van de noordelijke omwalling vooraleer we na een schitterende wandeling in de schaduw van de kaaipoort neerploffen op het terras van een café.

Download file: Aardenburg - St-Kruis.gpx

Download hieronder de beschrijving en enkele kaartjes. De GPX van de wandeling kun je net onder het kaartje downloaden.


Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress