GR 128 – Gent-Wetteren (24 km)

Oost-Vlaanderen

TREINSTAPPER

STARTLOCATIE: NMBS-station Gent-Dampoort

Voor deze stevige tocht van 24km langs de GR128 kan je misschien wel je gratis Hello Belgium Railpass gebruiken want de tocht start aan station Gent Dampoort en stopt aan het station van Wetteren.  Het is een zeer mooie vlakke wandeling met behoorlijk wat afwisseling. Zeker doen!

Je verlaat het station en wandelt onder de sporen door richting Sint-Amandsberg. De rood-witte streepjes sturen je nu naar het Groot-Begijnhof waar in de glorietijd 600 Begijntjes verbleven. We wandelen dwars door deze historische plaats en zetten vervolgens koers richting het Broekbos en de Sint-Baafskouter, een avontuurlijke speelzone met heuvels. Het GR-pad zoekt z’n weg door parkjes en smalle doorgangen tot we Destelbergen binnenwandelen.

Het Renaertpark is de groene long van de gemeente maar het mooiste is zonder meer het natuurreservaat “Damvallei” waar we in een grote cirkel rondstappen. Nu volgen we even de groene vallei van de Damsloot en trekken via leuke onverharde natuurwegels naar Laarne. Blikvanger is deze gemeente is natuurlijk het kasteel van Laarne, één van de mooiste en best bewaarde waterburchten van Europa. De GR loopt rond het mooie gebouw om via de Kasteeldreef het dorp te bereiken.

Via landelijke wegeltjes bereiken we de boorden van de Schelde en het natuurgebied “De Ham”. In ver vervlogen tijden betekende dit “een stuk land in de bocht van de rivier”. Plots bereiken we de brug over de Schelde en dit is voor ons het signaal om de mooie GR128 te verlaten. Stap over de brug steeds rechtdoor tot aan het station van Wetteren en neem hier de trein huiswaarts.


Download file: Gent Dampoort-Wetteren (Gr128).gpx

Enkele foto’s kun je hier bekijken.

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress