Maldegem-Kleit (13,9 km)

Oost-Vlaanderen

Maldegem-Kleit: een rondje Maldegemveld.

STARTLOCATIE: Kleitkalsijde 139, Maldegem-Kleit (coördinaten: N51°17.742 E003°45.163)

Volg volgende knooppunten:
42 – 28 – 27 – 26 – 1 – 2 – 3 – 9 – 10 – 20 – 21 – 22 – 23 – 24 – 25 – 32 – 31 – 30 – 29 – 40 – 41 – 42 – richting 43

We starten deze prachtwandeling op bovenvermeld adres en  plaatsen  onze auto gewoon langs de weg! Geen parkeerprobleem dus!!
We volgen de pijl richting knooppunt 42 en slaan aan een wit villaatje een mooie dreef in.

Meteen is de toon gezet voor wat een topwandeling zal worden. We ruilen de dreef in voor een oeroud wegeltje waar het heerlijk wandelen is en bereiken zo hotel Cleythill, gevestigd op een Middeleeuwse site.

De ene mooie dreef volgt de andere op totdat een schitterend paadje, langs een kaarsrechte rij knotwilgen, me het Drongengoed binnenvoert.

Deze grote groene long beslaat 750ha en is een droom voor wandelaars en andere recreanten! Typisch voor dit gebied is het dambordpatroon van de dreven.

Dit landschapspark bestaat niet alleen uit bos want op het meest zuidelijke stuk van onze wandeling kom ik terecht in een echt heidegebied; ik bevind me nu in het Maldegemveld dat bestaat uit een echt lappendeken van heideveldjes. Deze stukjes  kleuren ,aan het eind van de zomer, helemaal paars!

Natuurpunt heeft het mogelijk gemaakt dat we dit mooie gebied optimaal kunnen verkennen. Leuke houten knuppelpaadjes sturen mij door een machtig stukje natuur. Het doet me denken aan de Hoge Venen.

Een artificiële uitkijkheuvel biedt een mooi uitzicht over de heidevlakte  waar ik zo juist wandelde, het zonnetje komt juist piepen en dat is zeker een meerwaarde in dit ‘Eifellandschap’.

Er is bijzonder veel afwisseling op deze wandeltocht want plots sturen de pijltjes me een donker bosje in waar de streek-gr “Uilenspiegelpad” ook dankbaar gebruik van maakt. Het smalle pad kronkelt serieus tussen de bomen en het voelt licht avontuurlijk aan! Een brugje brengt me over een stromend beekje om wat verder gedropt te worden aan de zoveelste heerlijke dreef.

Na deze verrukkelijke bospassage kom ik in een open landschap dat de naam ‘Booneveld’ draagt. Het is hier bijzonder drassig en ik zak tot over mijn enkels in het water, gelukkig hoef ik niet zo lang meer te stappen met mijn natte kousen! Nu volgt een laatste stukje bos dat me langs de bivakzone van Kleit stuurt. Alweer doorkruisen we dit gedeeltelijk over een zwevende houten plankenvloer. Het einde van mijn bekoorlijke zondagnamiddagtocht is in zicht maar niet vooraleer de zeer mooie Indianenwegel me opnieuw afzet aan knooppunt 42. Nu nog 200 meter langs de weg richting het kerkje van Kleit en ik vind na 13,9 magnifieke kilometers mijn auto terug.

Download file: Maldegem-Kleit.gpx

Download hieronder de beschrijving en enkele kaartjes. De GPX van de wandeling kun je net onder het kaartje downloaden.
Bekijk zeker ook eens het foto-album. Deze kun je HIER vinden.


Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

© 2020: Wandelclub Vier Op Een Rij, Alle rechten voorbehouden - peevdee | Innovation Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress